Inzicht
Medewerker zorgadministratie? Zo maak je een positieve businesscase
Als zorgorganisatie wilt u de focus hebben op het leveren van hoogwaardige zorg aan uw cliënten. Daarom overweegt u om gebruik te maken van managed services voor uw zorgdeclaratie. Maar misschien schrikt u terug bij het zien van de kosten en denkt u dat het aannemen van een medewerker zorgadministratie een betere optie is. In deze blog laten we zien waarom de businesscase voor uitbesteding altijd positief uitvalt. Ontdek hoe efficiëntie in zorgdeclaratie juist wordt bereikt door uitbesteding.

Het is niet vreemd dat zorgorganisaties moeite hebben met het maken van een passende businesscase voor uitbesteding van hun zorgdeclaratie. Er zijn drie belangrijke redenen die hieraan ten grondslag liggen. Allereerst denken ze vaak alleen aan de directe kosten van een medewerker zorgadministratie die al in dienst is en aan het werk is. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de wervingskosten, het behoud van de medewerker en de mogelijke kosten van verzuim en verlof.

Kosten die komen kijken bij een medewerker zorgadministratie  

Ten tweede wordt vaak alleen gedacht aan de salariskosten van de medewerker zorgadministratie, maar niet aan de bijkomende kosten, zoals salarissen van HR-medewerkers die ervoor zorgen dat medewerkers betrokken blijven. Ook de kosten voor softwareoplossingen die nodig zijn om de medewerker te ondersteunen bij de zorgdeclaratie worden vaak vergeten.

Ten derde is het slim om niet alleen na te denken over de korte termijn. Zo houdt u namelijk geen rekening met veranderingen in de toekomst en bijkomende kosten. Wat als een gemeente bijvoorbeeld de tarieven verandert? Hoe blijft de medewerker op de hoogte van deze wijzigingen en heeft hij of zij voldoende tijd om de afkeuringen op te lossen? Deze factoren worden vaak niet meegenomen in de overweging voor uitbesteding.

Voordelen van uitbesteding

Het uitbesteden van uw zorgdeclaratie brengt talloze voordelen met zich mee die de efficiëntie in uw zorgorganisatie aanzienlijk verbeteren. Wanneer u kiest voor uitbesteding, hoeft u zich geen zorgen te maken over vakantiedagen, zwangerschapsverlof of ziekteverzuim van een medewerker zorgadministratie. U hoeft geen tijd en moeite te investeren in het werven van declaratiespecialisten en ervoor te zorgen dat zij betrokken blijven bij uw organisatie. Bovendien hoeft u geen opleidingskosten te dragen, aangezien de uitbestedingspartner al ervaren en deskundige professionals in dienst heeft.  

Het meest cruciale voordeel van uitbesteding is dat u het resultaat afneemt en niet alleen de diensten. Dit betekent dat de uitbestedingspartner zich verantwoordelijk voelt voor het tijdig en correct indienen van uw declaraties. Hierdoor voorkomt u dat u geld moet voorschieten en riskeert u geen korting op uw budgetten vanwege problemen met declaraties. Het uitbesteden van zorgdeclaratie verzekert u van 100% tijdige en nauwkeurige declaraties, waardoor uw financiële positie wordt versterkt.

Het belang van de juiste expertise van uw medewerker zorgadministratie

Een veelvoorkomende fout die zorgorganisaties maken, is het onderschatten van het belang van de juiste expertise bij zorgdeclaratie. Het vinden van gespecialiseerde declaratiespecialisten is geen gemakkelijke opgave en het kost veel tijd en geld om geschikte kandidaten te werven en op te leiden. Daarom kiezen sommige organisaties ervoor om zorgmedewerkers of algemeen opgeleide administratieve medewerkers aan het werk te zetten voor zorgdeclaratie. Dit kan echter leiden tot onnauwkeurige declaraties en problemen met de tijdige indiening ervan.

Door uw zorgdeclaratie uit te besteden bij een gespecialiseerde partner zoals Care Expert, koopt u niet alleen de diensten, maar juist ook het resultaat. Wij verzekeren u van 100% op tijd en correct ingediende declaraties, waardoor u bespaart op kostbare consultantkosten en garanties heeft dat uw zorgdeclaratie op orde is. Hierdoor kunt u zich volledig richten op uw kerntaak: het leveren van hoogwaardige zorg aan uw cliënten.

Ontdek de voordelen met de businesscase rekenmodule:

Het maken van een gedetailleerde businesscase voor uitbesteding helpt u om inzicht te krijgen in de potentiële kostenbesparingen en voordelen. Bij Care Expert hebben we een handige businesscase rekenmodule ontwikkeld om u hierbij te ondersteunen. Deze spreadsheet helpt u bij het maken van een grondige berekening, waarbij u verschillende factoren, zoals het aantal cliënten en softwarekosten, meeneemt in uw overweging.  

Download de businesscase rekenmodule en ontdek de efficiëntie en kostenbesparing die uitbesteding met zich meebrengt. Zet vandaag nog de stap naar een geoptimaliseerde zorgdeclaratie en een verbeterde financiële positie. Download de businesscaserekenhulp hier:

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.