Inzicht
Care Expert is klaar voor het zorgprestatiemodel
Het zorgprestatiemodel is op 1 januari 2022 van start gegaan en Care Expert is als één van de eerste in de markt er klaar voor! Ons declaratieplatform Care2Declare is ingericht, de ketentests zijn uitgevoerd en onze klanten declareren volgens de nieuwe standaard. Als zorgorganisaties nog niet gereed zijn voor de overstap, helpen we ze met het inrichten van hun processen en nemen we in de tussentijd de zorgdeclaratie over. Zo maken we de overstap naar het zorgprestatiemodel nog makkelijker voor onze klanten.

Vanaf 1 januari 2022 declareren GGZ en Forensische zorg hun zorgproductie via het nieuwe zorgprestatiemodel. Als één van de eerste in de markt is ons declaratieplatform Care2Declare gereed zodat zorgorganisaties zonder problemen de zorg geleverd in januari per 1 februari kunnen declareren. Dat is wel zo fijn voor hun liquiditeit, de grip op hun zorgdeclaratie én het overzicht voor de cliënten.

Een soepele overstap

Omdat ons declaratieplatform gereed is, voorkomen we dat zorgorganisaties gebruik moeten maken van de voorschotten die zorgverzekeraars beschikbaar hebben gesteld. Het gebruik van die voorschotten levert namelijk alleen maar extra werk op, als u al in aanmerking komt voor zo’n voorschot. Dat zijn uren die u niet kunt besteden aan een goede overstap naar het nieuwe model. De administratiedruk is al hoog genoeg en daarom zorgen wij voor een soepele overstap.

Om deze voorsprong te realiseren, hebben wij vorig jaar vrijwel het hele jaar besteed aan de voorbereiding. Gedurende het jaar werd steeds meer bekend en door zo dicht op het onderwerp te zitten, konden we de definitieve veranderingen snel en doelmatig doorvoeren. Zo voegden we de nieuwe tijdseenheden toe, maar zijn ook type trajecten gekoppeld aan behandelaren en beroepsgroepen.

Wilt u meer achtergrond over het zorgprestatiemodel? Lees hier verder.

Koppeling met andere systemen

Maar Care2Declare staat natuurlijk niet op zichzelf. Het is enerzijds gekoppeld aan ECD’s en anderzijds aan de systemen van de zorgverzekeraars. Daarom hebben we met verschillende klanten, partners zoals Mextra en Code24 en zorgverzekeraars een ketentest uitgevoerd. Zo weten we zeker dat de processen vanaf de zorgverlener tot en met de betaling correct en op tijd verlopen.

Niet alleen de standaard ECD’s worden overigens aangesloten. We werken bijvoorbeeld nauw samen met Stichting De Linde die voor een groot deel van haar zorg overstapte naar het nieuwe model. Zij pasten hun processen en het door henzelf ontwikkeld ECD aan, en wij zorgden voor een naadloze integratie met Care2Declare. Per 1 februari 2022 declareren zij dus de zorgprestaties die ze verrichtten in januari en garanderen daarmee een gezonde liquiditeit.

Lees de hele case van Stichting De Linde.

Meer dan alleen software

Is uw organisatie of uw software nog niet zover om direct over te stappen, maar heeft u geen zin in dubbel werk door een voorschot aan te vragen? Naast een overstap naar Care2Declare kunnen we u helpen met het opnieuw inrichten van uw administratieprocessen én in de tussentijd uw gehele declaratieproces overnemen, zodat u straks met het nieuwe systeem en de nieuwe processen zonder problemen verder kan gaan waar wij gebleven zijn.

We horen graag wat uw grootste uitdaging is en hoe we u kunnen helpen. Neem contact op.

Wilt u alle spelregels van het zorgprestatiemodel doorlezen? Kijk hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.