Inzicht
Doorbreek de status quo, verhoog medewerkerstevredenheid
Zorgorganisaties nemen al snel genoegen met een ECD of EPD omdat ze nu eenmaal in het verleden daarvoor gekozen hebben. Migreren wordt gezien als een struikelblok en nu kunnen zorgverleners zich toch ook door de oplossing klikken? Maar wat als u administratiedruk kan verlagen, het aantal goedgekeurde declaraties kan verhogen en tijdens de migratie volledig ondersteund wordt. Krijgt de status quo dan nog steeds de voorkeur?

Heeft u weleens gezien hoe een zorgverlener zich door uw huidige ECD of EPD worstelt? Hoe vaak ze moeten klikken, hoe ze tijd verliezen door het zoeken naar de juiste formulieren en hoe ze zorg al helemaal niet kunnen registreren bij de cliënt? En weet u hoe moeilijk het voor de administrateur is om declaraties goedgekeurd te krijgen? Om vervolgens de bestuurder met de handen in het haar te zien zitten omdat liquiditeit te wensen overhoudt?

Migraties geven problemen. Toch?

U voelt zich als I&A-manager misschien machteloos. De aanschaf van het ECD of EPD met geïntegreerde zorgdeclaratie leek indertijd een goed idee, maar nu hangt het met een blok aan uw been. U zit vast aan het contract of u ziet op tegen de migratie. Migraties geven altijd problemen, zo lijkt het. Net als contractbreuken. Dan lijkt deze suboptimale situatie beter en uw collega’s zijn gewend aan deze situatie, toch?

Het klopt dat verandering lastig is, maar wat als u door de juiste keuze aan technologie uw collega’s ontzorgt, administratiedruk verlaagt en financiële ruimte creëert om te innoveren? En wat als u een softwarepartner vindt die u niet alleen volledig ondersteunt tijdens de migratie, maar u ook helpt met het ontbinden van het contract met uw huidige leverancier? Wij zijn die partner en dat doen we onder andere in samenwerking met myneva.

We schreven eerder al hoe we u ontzorgen tijdens de migratie. Wist u bijvoorbeeld dat we tijdens de migratie naar Care2Declare uw zorgdeclaraties van u overnemen. Zo weet u zeker dat zorgdeclaraties vanaf het moment dat u voor ons kiest correct en op tijd worden verstuurd. Lees de blog hier.

Zekerheid en flexibiliteit

Door ons partnership met myneva creëren we zekerheid op de back-end en flexibiliteit op de front-end. Om met het laatste te beginnen: flexibiliteit wordt in meerdere opzichten gecreëerd. Ten eerste is de oplossing flexibel in te richten: uw zorgverleners krijgen alleen de informatie te zien die voor hen relevant is. Ten tweede kunnen zorgverleners overal en altijd zorg registreren, zoals aan het bed bij de cliënt, waardoor administratiedruk wordt verlaagd.

Ten derde is de oplossing flexibel omdat u zelf bepaalt of zorgverleners zelf alles invullen of dat uw cliënten hun zorgdossier zelf aanvullen. Als laatste verlaagt de oplossing de administratiedruk door alles onder te brengen in slechts twee schermen. Niet meer eindeloos klikken, maar alles direct inzichtelijk. Dat zorgt ervoor dat de zorgverlener ook flexibeler wordt in het indelen van hun tijd en dus meer tijd kunnen besteden aan de cliënt.

myneva ECD is beschikbaar voor meerdere zorgsectoren. Specifiek voor de VVT ontwikkelde onze partner Technology To Serve het myneva ECD door. Bekijk alle voordelen van dit ECD én de koppeling met Care2Declare:

Geleverde zorg op tijd uitbetaald

De zekerheid op de backoffice wordt gecreëerd door onze eigen oplossing Care2Declare. Geregistreerde zorg in myneva wordt automatisch doorgezet naar Care2Declare, waar uw administrateurs altijd volgens de laatste wet- en regelgeving kunnen declareren. Zo krijgt u de geleverde zorg ook op tijd uitbetaald. En met de rapportagefunctionaliteiten kunnen uw bestuurders sturen op feiten in plaats van onderbuikgevoel.

Door de flexibiliteit en zekerheid van de oplossingen zorgt u niet alleen dat administratiedruk wordt verlaagd en uw liquiditeit verbetert, u vergroot ook de tevredenheid onder uw collega’s. Ze kunnen met meer gemak dezelfde zorg leveren en zelfs meer tijd nemen om er echt te zijn voor uw cliënten. Dat merken uw cliënten natuurlijk, dus wordt ook hun tevredenheid vergroot.

Migreren, maar dan makkelijk

Laat u dus niet tegenhouden door beren op de weg. Van de suboptimale situatie waar u nu in zit, wordt niemand blij. Zorg dat u een partner kiest die de uitdagingen van uw zorgverleners én administrateurs snapt, die u helpt bij de contractuele overstap én die ervoor zorgt dat u zorg kunt blijven registreren en declareren tijdens de migratie. Wij vertellen u graag waarom wij, Care Expert en myneva, deze partner zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.