Inzicht
In de toekomst klikken eindgebruikers zelfstandig Care2Declare bij elkaar
Technologie blijft zich continu ontwikkelen, datzelfde geldt voor Care2Declare. Onze declaratieoplossing is nu al de oplossing die het snelst meebeweegt met de wetswijzigingen in de zorg, maar daar stoppen we uiteraard niet. We gaan mee in de revolutie van consumerization of IT. We creëren een veilige plug-and-play oplossing, waarmee eindgebruikers zelf hun eigen Care2Declare-omgeving samenstellen.

Consumenten leven qua technologie in een compleet andere wereld dan zakelijke gebruikers. Ze gaan naar de app store en downloaden het volgende appje waarmee ze zelf hun bankzaken regelen, tikkies sturen naar vrienden die hen nog geld verschuldigd zijn of hun huishoudboekje bijhouden. De oplossingen zijn gebruiksvriendelijk, goedkoop (of gratis) en worden alleen beperkt door de kwaliteit van de internetverbinding.

Consumerization of IT

Natuurlijk is het complexer om een applicatie uit te rollen binnen een organisatie. Meerdere medewerkers moeten ermee werken, de oplossing moet passen binnen het applicatielandschap en cliëntdata moet veilig blijven. Toch is er een revolutie gaande in IT: consumerization of IT. Er wordt gestreefd naar een plug-and-play opzet, waarbij eindgebruikers veilig uit hun eigen corporate appstore oplossingen kiezen.

Care Expert omarmt de consumerization of IT en dat heeft twee belangrijke implicaties voor Care2Declare. Ten eerste gaan we onze oplossing verdelen over microservices, oftewel modules. Dat biedt als voordeel dat zorgorganisaties zelf kunnen bepalen welke modules ze nodig hebben. Ten tweede gaan we de Care2Declare modules aanbieden in een selfservicemodel: via ons portal zetten klanten in de toekomst modules zelf aan of uit en kunnen ze zonder onze hulp beginnen.

Heldere afscheiding zorgt voor betere kwaliteit

Om met de eerste ontwikkeling te beginnen: het verdelen van Care2Declare in verschillende modules of zoals het tegenwoordig wordt genoemd: ‘microservices’. Deze aanpak zorgt een heldere afscheiding tussen de verschillende functies van de oplossing, zoals declareren en verantwoorden. Verwevenheid van de oplossing heeft namelijk altijd een nadelig effect op kwaliteit en performance.

Zie het zo: een verweven oplossing is als Jenga, het spelletje waarbij u blokjes uit een toren van blokken moet halen, zonder dat de toren omvalt. De kans dat de toren omvalt als u onderuit een blokje haalt is groot, maar onzeker: we weten eigenlijk niet precies op welke andere blokjes het onderste blokje leunt. Met microservices maken we hele kleine torentjes van een paar stenen zodat we direct weten op welke steen een blokje invloed heeft.

Elke functie een andere afdeling

Of vergelijk het met de opbouw van een groot bedrijf: voor elke functie een andere afdeling. Natuurlijk zorgen we ervoor dat afdelingen goed samenwerken en dat processen doorlopen, maar als we een fout ontdekken op een verkoopflyer gaan we niet naar HR maar naar marketing. En als we dus extra capaciteit nodig hebben op marketing, nemen we een marketeer aan. Zo werkt dat ook met microservices: we zetten rekenkracht heel gericht in.

De microservices leggen ook de basis voor de andere ontwikkeling: die van de plug-and-play opzet. We gaan van een backoffice oplossing naar een selfserviceoplossing, waarbij gebruikers zelf kunnen kiezen welke module ze aan- of uitzetten. Zie het als een cafetaria: je kunt zelf je eigen menu samenstellen. Doe je een hamburger met patat of toch liever een menu met cola: het kan allemaal en je klikt het zelf bij elkaar.

Instappen wordt eenvoudig gemaakt

Het cafetariamodel heeft als voordeel dat instappen eenvoudig wordt. Probeer eerst een light-module uit, bijvoorbeeld de validatiemodule voor horizontaal toezicht. Als u besluit om dan meer modules af te nemen, kunt u organisch groeien en hoeft u niet langer met een bigbang implementatie over te stappen. Zo kunnen medewerkers wennen, houdt u uw liquiditeit onder controle en bepaalt u zelf wanneer het tijd is voor de volgende stap.

Natuurlijk, het is voor een groot gedeelte nog toekomstmuziek. Maar deze visie bouwt voort op het best-of-breedprincipe dat Care Expert al vanaf het begin nastreeft: dat zorgorganisaties alleen nog maar werken met de beste oplossingen die beschikbaar zijn in de markt. Want alleen dan wordt u volledig ondersteund en kunt u zich volledig focussen op uw kerntaak: het leveren van kwalitatieve zorg.

Waarom nu al overstappen?

Waarom zou u nu al overstappen op Care2Declare? We bieden alle functionaliteiten om grip te houden op uw financiële administratie en zorgdeclaraties, bewegen het snelst mee met de wetswijzigingen en bieden nu al een overzichtelijk migratieproces. Neem daarom vandaag contact op zodat we kunnen bespreken hoe Care2Declare ondersteuning biedt aan uw uitdagingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.