Inzicht
Drie goede voornemens voor de controller in de zorg
Het nieuwe jaar staat voor de deur. Als controller in de zorg bent u druk geweest met de jaarovergang en -afsluiting, zodat u ook in het nieuwe jaar zorg met een gerust hart kan registreren en declareren. Nu is het moment van bezinning gekomen: welke goede voornemens kunnen we stellen om van 2021 een beter jaar te maken? Wat ons betreft wordt komend jaar slank, actief en gezond!

Welke goede voornemens kunt u als controller in uw zorgorganisatie nemen om uw zorgregistratie, -verantwoording en -declaratie op een hoog niveau te houden? Wij geven u alvast een aanzet:

1. Controllers in de zorg, ga slanker het jaar door

We hebben het niet over bezuinigingen of ontslag. Laten we het positief houden: we stellen voor om minder data te verzamelen. U wilt namelijk uw zorgverleners niet overbelasten met onnodige administratiedruk. Maak daarom een inventarisatie van de gegevens die u per se moet registreren om vooruitgang in de zorg te kunnen monitoren en om uw zorgdeclaraties correct te kunnen indienen.

Eerder dit jaar schreven we al een blog over het verlichten van administratiedruk. We spraken daar over die eerste inventarisatie en de vervolgstappen. Lees verder.

2. Wees actiever in controle en verantwoording

Een soepel declaratieproces begint met goed ingerichte verantwoording en controle. Zorg er als eerst voor dat u een collega heeft die met u mee kijkt. Dit heet het vierogenprincipe: vier ogen zien meer dan twee, dus de kans dat u uw declaraties correct en op tijd verstuurt, wordt hierdoor verhoogd. Wilt u ook zeker weten dat er genoeg zorgmomenten worden ingepland en of eerdere beslissingen de gewenste uitkomsten hebben? Laat dan ook uw kwartaal- en jaarrapportages intern controleren.

Ook over controle en verantwoording schreven we een blog. Hierin leggen we uit wat u met controle en verantwoording nastreeft, welke controles handig zijn én waarom het soms handig is om meer te registreren dan normaal. Lees verder.

3. Blijf financieel gezond

Als controller in de zorg is het financieel gezond houden van uw zorgorganisatie één van uw kerntaken. Er dragen natuurlijk allerlei aspecten bij aan uw financiële gezondheid, maar deze twee moet u zeker niet vergeten: geleverde zorg moet op tijd en correct gedeclareerd worden en u controleert of goedgekeurde declaraties ook daadwerkelijk zijn uitbetaald. Zeker als u onderdeel bent van een grotere organisatie met meerdere financiers wil dat laatste nog weleens vergeten worden.

We gaven u al eerder vijf stappen om financieel gezond te blijven. Lees ze hier.

Wilt u graag van 2021 een beter jaar maken, maar groeit het werk u nu al boven het hoofd? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw zorgdeclaraties uit te besteden. U hoeft dan niet meer continu de vinger aan de pols te houden qua wet- en regelgeving, want dat doen wij voor u. Ook bent u er zeker van dat uw zorgdeclaraties correct en op tijd worden verstuurd. U doet alleen zelf de controle én checkt nog even of het geld ook is overgemaakt. Zo wordt 2021 zeker een ontspannen jaar.

We gaven u zo nog vijf redenen waarom 2021 hét jaar is om uw zorgdeclaraties uit te besteden. U leest het hier.

Wilt u vandaag nog aan de slag? Neem dan contact op!

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.