Inzicht
Best-of-breed geeft zorgprofessional wat zij verdient, ook in tijden van crisis
Als COVID-19 één ding heel duidelijk heeft gemaakt, is dat de zorgprofessionals, zij die aan het bed van de patiënt en cliënt staan, de spil zijn van de samenleving. Zij verdienen het beste en daarom is het juist nu een goed moment om na te denken over hoe u hen nóg beter kan ondersteunen. Ik leg uit waarom een best-of-breedstrategie de eerste stap is naar volledig ontzorgde zorgprofessional.

Tot nu toe is 2020 een onstuimig jaar gebleken. Niet alleen cure ervaarde extreme druk, ook in care waren de gevolgen van COVID-19 duidelijk merkbaar. Meer cliënten die vanuit de eerstelijns opgevangen werden, zorg die wegviel omdat fysiek contact niet meer mogelijk was en de opkomst van digitale zorg. Om nog maar niet te spreken over de vragen die we ontvingen over de veranderingen door COVID-19 en de gevolgen voor zorgdeclaratie.

Niet vergeten

De belangrijkste conclusie die we uit deze crisis kunnen trekken, is dat de zorgprofessionals, de handen aan het bed, het meest onmisbaar zijn in deze samenleving. Alleen is het zaak dat deze conclusie niet vergeten wordt als de crisis steeds verder achter ons komt te liggen. Daarom zou ik de samenleving, de politiek én u als zorgorganisatie deze vraag willen stellen: hoe kunnen wij nu én in de toekomst onze zorgprofessionals nog beter ondersteunen?

Eén van de manieren waarop u dat kunt doen, is door uw digitale awareness te vergroten. De vraag die u door dit bewustzijn kunt beantwoorden, is: door welke oplossing(en) ervaart mijn zorgprofessional minder administratiedruk en wordt de geleverde zorg daadwerkelijk vergoed, zodat mijn organisatie financieel gezond blijft? U zult zich realiseren dat een best-of-breedstrategie de beste optie is om toekomstige crises het hoofd te bieden.

Kies een best-of-breedstrategie

Digitaal bewuste zorgorganisaties kiezen voor een best-of-breedstrategie met een bronsysteem als basis. Het bronsysteem, zoals zorgdeclaratieoplossing Care2Declare dat kan zijn, is de oplossing waarin basale klantgegevens worden opgeslagen om financiering te waarborgen. De gekoppelde zorgadministratie-oplossing kan daarentegen vervangen worden op het moment dat de behoeften van zorgverleners veranderen.

Dat best-of-breed geen hype is, maar een gedegen strategie, blijkt uit de ontwikkelingen in de markt. Zo zien we steeds meer vooruitstrevende partijen die, net als wij, een partnership zoeken om een best-of-breednetwerk te creëren. Elke maand sluiten nieuwe partners zich bij ons aan, waarbij we streven naar een synergetisch partnerschap: niet simpel integreren, maar strategisch nadenken over de toegevoegde waarde die we de ander bieden.

Waarom organisaties met traditionele ECD’s twee keer werden geraakt

Tegenover best-of-breed staan uniforme, traditionele ECD’s: het klinkt eenvoudig, één oplossing voor alle zorgprofessionals en ondersteunende functies. Alleen bewegen deze oplossingen moeizaam mee met veranderingen en organisaties die willen overstappen, zullen zich realiseren dat ze locked-in zijn. Deze organisaties worden dus dubbelgeraakt in tijden van crisis. Het gevolg is: meer administratiedruk en ontevreden medewerkers.

Steeds meer zorgorganisaties besluiten daarom om zich vrij te breken van deze logge, generieke oplossingen. Ze dachten vanuit efficiëntie oogpunt hun processen vast te kunnen leggen in een volledig maatwerksysteem, een project dat maar eens in de tien jaar uitgevoerd hoeft te worden. Alleen laat de pandemie ons zien dat de realiteit nu eenmaal zijn eigen agenda voert. Dan wilt u als zorgorganisatie mee kunnen bewegen.

Stel uzelf alvast deze vraag

U wordt nu misschien opgeslokt door de veranderingen en druk die COVID-19 met zich meebrengt. Dat is begrijpelijk! Toch zou ik u willen aanmoedigen om alvast na te denken over de vraag: hoe kan ik mijn zorgprofessionals nog beter ondersteunen? Hoe kan ik toekomstige veranderingen en crises het hoofd bieden door te kiezen voor best-of-breed? Hoe waarborg ik continuïteit, ook in de toekomst?

Door alvast uw reis naar meer digitale awareness in gang te zetten en te kiezen voor een best-of-breedorganisatie, zet u de eerste stap naar een toekomstbestendige zorgorganisatie. Een organisatie waarin veranderende processen altijd ondersteund zijn, waarin geleverde zorg altijd vergoed wordt, waarin de zorgprofessional weer de spil is. Care Expert en onze partners staan klaar voor u, zodat u eindelijk krijgt wat u verdient.

Meld u aan voor het webinar!

Uiteraard hebben uw zorgverleners ook baat bij een financieel gezonde organisatie, die mee kan bewegen met wetswijzigingen. Maar hoe bereidt u zich voor? In de volgende Care Expert webinar geven we u 7 tips over, bijvoorbeeld, hoe u op de hoogte blijft, contact onderhoudt met gemeenten en de beste oplossingen kunt vinden voor uw zorgdeclaratie.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.